3 PERBEZAAN COPYWRITING REKRUT AGENT DAN MENJUAL

Ini adalah bahagian yang paling penting sekiranya kita nak merekrut ramai agent dengan betul. Selain daripada Agent Avatar, kita mesti jelas tentang perkara pertama dalam proses merekrut ramai agent iaitu COPYWRITING. 

Jom saya dedahkan 3 perbezaan Copywriting untuk anda rekrut agent dan juga untuk menjual

By Paklong

Banyak perkara yang perlu disusun sebelum kita membuat Copywriting yang betul. Antaranya ialah anda kenal Agent Avatar anda.

Siapa mereka, di mana mereka tinggal, jantina, kerja apa dan juga pelbagai lagi. 

Selan itu, anda perlu tahu dengan JELAS masalah apa yang anda nak selesaikan dan nak tulis dalam copywriting merekrut agent.

“ramai founder, Stokis ataupun Agent yag nak merekrut agent tidak jelas apa yang mereka nak selesaikan sekiranya mereka nak rekrut lebih ramai agent ke dalam pasukannya”

Apa beza copywriting menjual produk dan juga merekrut agent?

Saya yakin, anda semua sangat mahir dalam membuat Copywriting utuk menjual produk yang saya sendiri tidak perlu jelaskan disini. Kerana saya nak tekankan kepada anda ialah POINT penting untuk buat Copywriting REKRUT RAMAI AGENT. 

Jika anda faham 3 Perbezaan n, anda akan mudah nak tarik ramai orang untuk join team anda. 

Dan apa yang saya kongsikan ini ialah cara yang LEBIH PANTAS untuk rekrut ramai agent seperti ramai pembeli Ebook kami iaitu Nfluenza – Rahsia Buat Sistem Agent Berstrategi dengan menggunakan cara berbayar iaitu Facebook Ads. 

Anda boleh gunakan facebook sendiri, post di group, di fb anda, story dan sebagainya tetapi ia perluka masa dan juga strategi yang berbeza-beza ditambah dengan pelbagai syarat baru dikeluarkan oleh FB jika nak menjual di Fb sendiri antaranya ialah tidak boleh banyak gambar, ayat tidak boleh menjual dan sebagainya.

Jadi, teknik yang saya akan ajar ini sesuai untuk anda gunakan Fb Ads.

Anda tidak tahu gunakan Fb ads? 

Tidak mengapa, sebab jika anda dapatkan Ebook Nfluenza kami, saya dedahkan STEP by STEP bagaimana buat FB ADS dengan Video sekali untuk anda terus boleh buat FB Ads walaupun zero.

Ok, berbalik kepada 3 PERBEZAAN COPYWRITING Menjua dan Merekrut Agent.

3 PERBEZAAN Copywriting Menjual dan Rekrut

MENJUAL

1. Kenal CUSTOMER AVATAR 

– Siapa yang beli?

– Kenapa dia beli? 

-Lelaki atau Perempuan?

2. Menyelesaikan masalah pelanggan

– Masalah apa anda boleh selesaikan jika dia perlukan produk anda?

3. Cerita Kebaikkan PRODUK yang boleh bantu mereka

-Apa bahan yang anda gunakan dalam produk

– Apa beza produk anda dengan orang luar

MEREKRUT

1.Kenal AGENT AVATAR

– Siapa TOP AGENT anda?

– Kenapa dia TOP AGENT?

– Apa dia buat setiap hari?

2. Menyelesaikan masalah agent

-Mereka nak setelkan hutang?

– Mereka nak tambah Rm100-500 sebulan suka-suka?

Cerita Kebaikkan TEAM/HQ anda jika join anda

– Reward setiap bulan?

– Suport group, training, education?

Sebagai Contoh :

MENJUAL PRODUK SUSU KAMBING

Anda kena kenal siapa pelanggan anda dengan melihat mereka yang kerap membeli dengan anda berkali-kali. 

Bila anda dah kenal pasti, anda tanyakan pengalaman kenapa mereka kerap membeli produk anda? *jangan tanya boleh share feedback tak? 

Rupanya dia membeli kerap kali kerana dia tidak menyusu badan dan ada 2 anak kecil yang dia berikan susu kambing ini.. Dan dia seorang ibu bekerja yang tidak sempat nak sediakan makanan berkhasiat sentiasa jadi dia berikan susu kambing ini.

JADI ANDA DAH TAHU CUSTOMER AVATAR anda secara ringkas. Sebab saya tidak bercadang bercerita terlalu details disini.

Sebagai Contoh :

MEREKRUT AGENT PRODUK TUDUNG

Anda kenal AGENT AVATAR anda dengan membaca DATA siapa selalu buat jualan? Siapa selalu restok? siapa selalu aktif dalam group?

Bila anda dah kenal pasti, lakukan personel touch seperti buat panggilan, berjumpa dan tanya kenapa dia kerap restok, dia jual pada siapa, dia kerja apa dan sebagainya.

Kemudian, anda jadikan apa yang anda dah dapat daripada TOP AGENT ini untuk rekrut ramai lagi seperti dia.

Kemungkinan dia seorang Cikgu, menjual di bilik guru dan pada parent anak murid dia. Dia cuma pakai dan upload gambar di group whatsapp, di fb dan di sekolah buatkan ramai tanya dan beli. 

Dia nak ada duit tambahan RM1000 sebulan sebab nak deposit rumah atau kumpul duit untuk mak dia sakit dan sebagainya.

Kemudian, anda buat COPYWRITING MEREKRUT dengan gunakan semua maklumat di atas ni. 

DUPLICATE ANOTHER 3 CIKGU MACAM DIA, YANG ADA MASALAH MACAM DIA, YANG NAK DUIT MACAM DIA dan sebagainya.

Jelas? 

Saya harap anda belajar sesuatu dan terus bertindak ya!

Dan saya sharekan FORMULA bagaimana buat HEADLINE POWER untuk MEREKRUT RAMAI AGENT bila anda dah dapat semua maklumat di atas tadi.

AYAT MAGIC + ANGKA + SELESAIKAN MASALAH APA + MASA + BAGAIMANA

"Rupanya, cikgu pun boleh dapat Rm997 sebulan dengan jual tudung pakai kat sekolah je dengan join ALTUDUNG"

Ini antara contoh yang proven daripada ramai founder, Stokis yang dah beli EBook Nfluenza dan apply formula ini serta banyak lagi details kita ajar STEP BY STEP lengkap buat sistem agent dan juga gunakan FB ADS ini

Jika anda nak BELAJAR dan DAPATKAN EBOOK ini boleh terus KLIK di bawah ini